Deprem Tatbikatı

13 EKİM AFET RİSKLERİNİN AZALTILMASI GÜNÜ


Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun onayı ile toplumu afet riskine karşı önlem almaları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 1989 yılında başlamıştır. Her 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü olarak kararlaştırılmıştır.

Afetlerden çok fazla etkilenen ve yüksek derecede riskli bir coğrafyada yaşıyoruz. Afetlere yol açan tehlikeleri tamamen önleyemeyeceğimizi, ancak zararlarını azaltma imkânına sahip olduğumuzu da bilmekteyiz. Bunun için "afet olduktan sonra ne yapacağız sorusu yerine, afet olmadan önce neler yapacağız sorusuna" özel önem verip, hazırlıklarımızı da bu yönde yürütmeliyiz. 

Her birimizin afet tehlikelerinin farkında olması, riskleri azaltmak için önlemler alması ve hazırlıklı olması gerekir. Bu sebeple okulumuzda afetler ,zararları ve zararları en aza indirme ile ilgili öğrencilerimiz bilgilendirildi. Deprem tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. sonrasında bir deprem anında nasıl hareket etmemiz gerektiği ve tatbikat sırasında yapılan yanlışlar beliritilerek afet farkındalık eğitimi gerçekleştirilmiştir. 

13-10-2021 13-10-2021 13-10-2021

 13-10-2021 13-10-2021



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi