Hayırseverimiz Selim EREN

Okulumuzun isimini aldığı hayırseverimiz Selim EREN


SELİM EREN

15 Ekim 1949 yılında Sivas İli Zara İlçesi Söğütlü  Ağil köyünde dokuz çocuklu çiftçi bir ailenin altıncı ve ilk erkek evladı  olarak dünyaya gelmiştir.  

İlkokulu Zara İlçesinde bitirip,aynı yıl askeri okul sınavlarına girerek kazanmıştır. Fakat ekonomik nedenlerden dolayı eğitim hayatına devam edemeyip ,İstanbul' yerleşerek ticaret hayatına atılmıştır.

Ticaret hayatının her evresinde dürüstlüğü ve çalışkanlığı ile toplumda sevilen ve sayılan biri olmuştur. Turizmle uğraşarak Kuşadası turizminin gelişmesine de katkıda bulunmuştur.

Hayatı boyunca eğitimin insan hayatında büyük bir önem taşıdığını ve bir erdem olduğuna inanmış biri olarak eğitimde fırsat eşitliğini yakalayamamış çocukların eğitim olanağına kavuşmaları gerektiğini savunmuştur.

"İnsanların bir fonksiyonları vardır. Varlıklı insanlar bu varlıklarını insanlık hizmetine sunma yükümlülüğüne sahiptir. Herkes zengin olabilir ama hayır sahibi olamaz. Eğitime yapılan her türlü yardımın teşvik edilmesi gerekir . Biz bunu yapıyoruz. Amacım diğer hayırseverleri de teşvik etmektir. Her şeyi devletten beklememeliyiz ,kaybeden biz ve bizim çocuklarımız olur. Ne mutlu bana ki bir okul yaptırabildim. İmkanı olan herkese tavsiye ederim. Dileğim bu okuldan vatana millete faydalı insanlar yetişmesidir. Bundan da mutluluk ve gurur duyarım. " demiştir. 07 Kasım 2001 tarihinde okulumuzun açılış töreninde yaptığı konuşmasında.

Okulumuzun yapımını sağlayan hayırseverimiz sayın Selim EREN , kalp yetmezliğine bağlı geçirdiği rahatsızlıktan dolayı 04 Ocak 2017 tarihinde vefat etmiş ve Adalızade mezarlığına defnedilmiştir.

Kendisine minnet ve şükranlarımızı sunuyor, Allah'tan rahmet diliyoruz. Huzur içinde uyusun.

18-08-202118-08-2021 02-09-2021



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi