Tarihçe

Okulumuzun Tarihçesi


OKULUMUZUN TARİHÇESİ

 

            Kirazlı Selim Eren Ortaokulu-İlkokulu, 1934 yılında o zamanki adıyla Kirazlı Köyü İlkokulu köy dışına yapılmıştı. Tamamen taş bina olan bu okul 1954 yılında toprak kayması sebebi nedeniyle ders yapılamayacak hale gelince şu anki okulun bulunduğu yere üç derslikli ilkokul binası inşa edilerek eğitim öğretime devam edilmiştir.

            1970 yılında yapılan ek bina ile iki derslik daha kazandırılmıştır. Böylece 5 derslikli müstakil sınıflı ilkokul haline getirilmiştir. Köy çıkışına doğru bir lojman varsa da oturulamayacak halde olduğu için köy tüzel kişiliği tarafından değerlendirilmektedir. Köyde Lojman ve kiralık ev olmadığı için öğretmenler ve idareciler Kuşadası' ndan gelip gitmektedirler. Eski okul binası lojmana çevrilerek okul hizmetlisine tahsis edilmiştir.

            1999 yılında okul bahçesine 18 derslikli Devlet - Vatandaş (Hayırsever) işbirliği ile İlköğretim okulunun temeli atılmış, 2001-2002 eğitim öğretim yılında öğretime açılmıştır. Hayırsever Selim EREN Bey'in büyük katkıları ile yeni okulumuz çok kısa bir sürede hizmete açılmıştır. Okulumuz kalorifer sistemi ile ısınmaktadır. Daha önce motorin ile ısıtılan kalorifer sistemi 2010-2011 eğitim öğretim yılından itibaren kömürlü sisteme çevrilmiştir.

            Bahçe düzenlemesine geçilerek üç derslikli eski okul binası ile tuvalet ve depolar yıktırılmıştır. Tören alanı, ihata duvarları, bahçe dolgusu, spor alanları tamamlanmış, bahçeye anfi tiyatro yaptırılmış, 2010 yılında okul aile birliği ve okul idaresinin çalışmaları ile okulumuza yemekhane yaptırılmıştır. Okulumuzun bahçesinde muhtelif cins ve büyüklükte 65 adet ağaç bulunmaktadır. Ağaçlandırma ve çiçeklendirme alanlarında çalışmalara devam edilmektedir. Okulumuzun ortaokul bölümünde derslik sistemi uygulanmaktadır. Her branşın kendi dersliği vardır. Fen Laboratuvarı Alin ÇELİK Hanım efendi tarafından yaptırılmıştır. Kütüphanemiz de köyümüzde sevilen merhum Suat FIRAT' ın anısına ağabeyi Nihat FIRAT tarafından yaptırılmıştır. 2022 yılında okul aile birliği ve yardım severlerin katkılarıyla güncelleştirilip, zenginleştirilmiştir.  Okulumuz Bilişim Teknolojileri Laboratuarı da Türkiye Tekstil Sanayiciler Sendikası tarafından yaptırılmıştır. 2022 yılında bozulan bahçe betonu Kuşadası Belediyesi tarafından yenilenmiştir.

            Anasınıfımızdan 8. sınıfa kadar bütün sınıflar mevcut olup, 5 ve 6 sınıflar ikişer şube diğerleri tek şubedir.

            Okulumuz taşıma merkezi olup Çınar köyünden Anasınıfı - 1 ve 8 ‘e, Yeniköy’den ise  5-8. sınıfa 2 servis aracı ile 2şer tur atılarak taşınmakta olup bu öğrencilere dışarda hazırlanarak satın alma yolu ile gelen yemekler, okulumuz yemekhanesinde her gün öğle yemeği verilmektedir. 

            Eğitim ve öğretim çalışmalarımız Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK' ün biz göstermiş olduğu çağdaş uygarlık seviyesin ulaşmak doğrultusunda ve Türk Milli Eğitiminin amaçlarına uygun olarak devam etmektedir.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi